Bezig met laden.
Een moment aub.

> Projecten
X
>
<

Villa Bergen op Zoom

De opdrachtgever wilde een huis met een klassieke vormgeving, dat is ontworpen door architect Marcel de Ruiter. Wij hebben in een vroeg stadium samen om de tafel gezeten om de schil, technische ruimten en installaties goed op elkaar af te stemmen.

Voor opdrachtgever was het belangrijk om een hoog comfort, vooral ook warm tapwater, en een probleemloze installatie tegen lage energiekosten te realiseren. Voor een woonhuis met 500 m2 vloeroppervlak niet onbeduidend.

Natuurlijk is het huis voorzien van balansventilatie met HR warmte terugwinning, in twee zones; de dagverblijven en de nachtverblijven. Vloerverwarming en koeling wordt verzorgd door een bodem/water warmtepomp, en warm tapwater wordt gemaakt met een gasketel en een boiler. De gasketel kan ook bijschakelen als de warmtepomp iets te weinig warmte levert.

De installaties worden met het domotica systeem bediend.

Opdrachtgever Particulier
Project Ontwerp en bouw van moderne villa met klassiek uiterlijk en duurzame installaties
Rol Dubourgraaf Conceptvergelijking op basis van exploitatiekosten, adviseren en maken ontwerp en bestek werktuigbouwkundige installaties. Controleren van de uitvoering. Evaluatie met opdrachtgever.