Bezig met laden.
Een moment aub.

> Projecten
X
>
<

Meestoof De Nijverheid

Monumentale meestoof gerestaureerd als Passiefhuis

De prachtig gerestaureerde en monumentale Meestoof 'de Nijverheid' in Kapelle is verbouwd volgens de Passief bouwen methode. Dubourgraaf tekende voor het ontwerp van de energiehuishouding en de installaties.

Het ontwerp energiegebruik van de woning is 500 m3 gas en 2.500 kWh elektriciteit per jaar. Dat beketent 80 euro energielasten per maand voor een woning van 1.000 m3 inhoud en 180 m2 vloeroppervlak. De opdrachtgeefster is erg tevreden over het voortreffelijke binnenklimaat en het comfort van de woning. Over de samenwerking met Dubourgraaf zegt zij:

"Robert, eigenaar van Dubourgraaf advies, is een nuchtere Zeeuw. Zijn inspiratie haalt hij vanuit heel Europa, waardoor hij op zijn vakgebied een echte specialist is. Deze combinatie komt tot uiting in zijn adviezen. Robert heeft het vermogen om goed te luisteren naar de opdrachtgever en zich te verplaatsen in de gebruiker van het huis. Met die kwaliteiten geeft hij een zuinig en warm advies!"

Meestoof De Nijverheid is een ontwerp van de Architecten Alliantie/Dubourgraaf, gerealiseerd door Bouwbedrijf Van der Linde en Installatiebedrijf Van de Velde.

Opdrachtgever Mw. Ineke Nijssen
Project Passiefhuis Meestoof De Nijverheid, Kapelle
Rol Dubourgraaf Ontwerp van de energiehuishouding en de installaties